Szolgáltatások

Kedvezményes ár, profeszionális szakemberek, gyors reagálás és hibaelhárítás.

Szolgáltatási körünk felöleli az informatikai rendszerek teljes megvalósításához szükséges feladatok palettáját. Az informatikai infrastruktúra kialakítása során továbbra is az ügyfeleink, az Önök igényeinek hatékony, minden szinten megfelelő kielégítésére törekszünk, a piaci igények és lehetőségek maximális figyelembevétel. Ennek megfelelően a mindig szükséges igényfelmérést követően, az elmúlt évek tapasztalatai, tudása alapján az adott körülményeknek megfelelő, hatékony, piacvezető technológiákat alkalmazunk. A megvalósítás során a tervezéssel, dokumentálással kapcsolatos feladatokat is elvégezzük, illetve igény esetén minőségbiztosítási jelleggel szakértőink felügyelik és minősítik a feladatok megfelelő szintű elvégzését.

Virtualizáció a konszolidáción túl

Napjaink egyik legismertebb és „legdivatosabb” IT kifejezése a virtualizáció. Néhány évvel ezelőtt még csak a szerver konszolidáció kedvező hatásairól beszéltünk, napjainkban pedig már a desktop oldali virtualizáció lehetőségeiről beszélünk.

Az X86/x64 virtualizáció olyan technológia áttörés amely alapjaiban megváltoztatta az informatikai rendszereket. Mint technológia nem újdonság, a virtualizáció fogalma már régóta ismert de a felhasználás módja és területei jelentősen kiszélesedtek az elmúlt 5 évben. Az IBM mainframe szerver kategóriájában (p és z series) már 20 évvel ezelőtt megjelent a dinamikus logikai partíciók fogalma amely több operáció rendszer futtatását tette lehetővé egy szerveren. A virtualizációs lehetőségek a desktop oldalon is új megoldások hoztak.

Öt érv a virtualizáció bevezetése mellett:

 1. A szerverek konszolidálása és az infrastruktúra optimalizálása:A virtualizációval jóval nagyobb erőforrás-kihasználtság érhető el, hiszen a rendszer összevontan kezeli az infrastruktúra-erőforrásokat és szakít a régi „egy alkalmazás-egy szerver” modellel
 2. A fizikai infrastruktúra költségeinek csökkentése:A virtualizációval csökkenteni lehet a szerverek és a kapcsolódó IT-hardverek számát az adatközpontban. Ez az alapterület, az áramellátás és a hűtés terén támasztott igényeket, és ezen keresztül az IT-költségeket is számottevően mérsékli.
 3. Nagyobb működési rugalmasság és jobb reagáló készség:A virtualizáció új módszert kínál az IT-infrastruktúra felügyeletére, és segít csökkenteni a rendszergazdák által repetitív feladatokra (erőforrás-kiosztás, konfigurálás, rendszerfigyelés, karbantartás) fordított időt.
 4. Megnövelt rendelkezésre állás az alkalmazásoknál és jobb üzletmenet-folytonosság:A tervezett leállások kiiktatása és gyors helyreállítás a váratlan üzemkiesések után, mivel a virtuális környezet teljes egészében szolgáltatás-fennakadás nélkül, biztonságosan menthető és migrálható.
 5. Jobb felügyelet és nagyobb biztonság az asztali gépeknél:A virtualizált asztali gépes környezetet a végfelhasználók helyben és távolról, hálózati csatlakozással és anélkül is elérhetik szinte bármilyen szabványos asztali, notesz- vagy táblagépről.

IT Biztonság

Az informatikai biztonságnak többféle megközelítése lehetséges. Ezért a teljesség igénye nélkül felsorolnánk azokat a témákat, amelyekkel ebben a témakörben foglalkoztunk:

 1. Napló elemző rendszer
 2. Merevlemez titkosítás
 3. IDS beüzemelés
 4. Fájlszerver titkosítás
 5. Adatszivárgás elleni védelem (DLP)
 6. Mentési és archiválási rendszerek tervezése-kivitelezése
 7. Telephely biztosítás, IT infrastruktúra áthelyezése datacenterbe

Konzultáció

Szakembereink az alábbi területeken biztosítanak konzultációs támogatást partnereinknek:

IT infrastruktúra konzultáció

 1. Tanulmányok készítése (esettanulmányok, megvalósíthatósági tanulmányok)
 2. Tanácsadás (tűzfal, vírus- és spamvédelem, szerver hosting, hálózat kialakítás- és
  védelem)
 3. Független szakértői vélemény, gyártók termékeinek összehasonlítása
 4. Rendszerszervezés, szaktanácsadás
 5. VMware (stressz-teszt, VI Health Check)
 6. Rendszertervezés (mentési rendszer, hibatűrő magas rendelkezésre állású rendszerek)

IT biztonsági konzultáció

 1. Vállalati/szervezeti IT szabályzatrendszer megalkotása, felülvizsgálat
 2. Szabályzatkészítés
 3. Informatikai Biztonsági Politika, Szabályzat, Stratégia
 4. Üzletfolytonossági- és Katasztrófa elhárítási terv elkészítése (BCP/DRP)
 5. Üzletfolytonossági- és Katasztrófa elhárítási terv gyakorlat
 6. Tanácsadás
 7. IT Biztonsági rendszerek és védelmi intézkedések kidolgozása
 8. Titkosítás (HDD, DLP, PKI)
 9. Etikus biztonsági vizsgálat
 10. Social Engineering
 11. Informatikai infrastruktúra biztonsági vizsgálat
 12. Komplett biztonsági audit és sebezhetőségi teszt
 13. Kockázat elemzés
 14. IT Biztonsági oktatás
 15. Műszaki minőségbiztosítás